Fullmåne i Vattumannen den 3 augusti, 2020

Vilket livsområde påverkas av fullmånen?

Nature, Forest, Landscape, At Night, Black Forest, Dark

Tarotkort läggning, kärleksvibbar vecka 29, 30, 31

Tarotkort läggning vecka 31, 2020

På måndagen den 3 augusti väntar en fullmåne på grad 12 i Vattumannen. Denna fullmånen kan bjuda både på genombrott och oväntade nyheter som skakar om. En person/företag/myndighet kan likaså visa sin makt och styrka. Bästa lösningen, för stunden, är att vika undan och göra upp en ny plan.

Som alltid med fullmånen signalerar den att något kulminerat eller når ett avslut. Allt som sker tog sin start i samband med nymånen i samma tecken, den 24 januari.

Kanske kan de se ett samband med vad du påbörjade då, enligt det livsområde som aktiveras för ditt stjärntecken, och det som sker i samband med måndagens fullmåne.

Läs alltid för både ditt sol- samt ascendenttecken. Om du inte vet var du har ditt ascendenttecken så visar jag dig HÄR hur du tar reda på det.

Nedan finner du min lathund för vilket livsområde som påverkas av fullmånen i Vattumannen för de tolv stjärntecknen:

Vattumannen- Första huset

Det är dags att tänka på dig själv. Kanske ställer du dig frågan ”När ska det bli min tur?”. Nu är det dags att sätta dig själv i första rummet en stund. Det handlar inte om att vara ett stort ego, det handlar om att få en balans i livet mellan vad man ger andra och hur man tar hand om sig själv.  Det du startade för ca 6 månader sedan kommer nu till avslut.

Stenbocken-Andra huset

Inkomster, tillgångar och dina egna talanger behöver få sig en översyn. En inkomstkälla kan upphöra för att ersättas av en annan eller kanske bestämmer du dig för att sluta använda en av dina talanger i jobbsammanhang, för att istället göra något annat. Nu ska du fokusera på dig, dina talanger och det du äger och vad du tjänar pengar på. Det som sker kring fullmånen är frukten av det du startade för ett halvår sedan.

Skytten-Tredje huset

Med fullmånen i ditt tredje hus hittar du skärpa, mål och du får plötsligt massor att göra. Det ska skrivas mail till Gud och hela världen, möten ska bockas av och information kommer flöda in i ditt liv som en livlig flod. Det kan bli dags att formalisera avtal eller överenskommelser i ett skriftligt kontrakt. Kanske är det dags att gå en kurs eller själv undervisa i ämnen du är duktig på.

Skorpionen-Fjärde huset

Dagens fullmåne vill att du tar tag i ditt privatliv och då särskilt ditt hem och din familjesituation. Att sätta fart med renovering och stora hemrelaterade projekt, såsom husflytt och/eller försäljning av fastighet av någon typ är likaså aktuellt. Plötsligt kanske du funderar på en helt ny typ av boende. Det fjärde huset står även för känslomässiga rötter. Finns där något som nu måste få komma upp till ytan? Något som irriterat sedan länge kan behöva avslutas för att upphöra med att stjäla din energi. Du behöver lugn och balans i hemmet. Adjö känslomässigt bagage! De nyheter som kommer nu är avslutet på en process du startade för ett halvår sedan.

Vågen-Femte huset

Det är dags för roligheter! Ett kreativt projekt som du arbetat med det senaste halvåret kan komma till ett avslut. Nyheter om att det är dags för en ny familjemedlem att anlända kan likaså dyka upp dagarna kring fullmånen. Det femte huset representerar även kärleksaffärer. Inte nödvändigtvis de mest seriösa relationerna, men faktiskt, alla relationer inleds med passion, flirt och risktagande. Om en flirt inte visat sig vilja ta saker och ting till en nyare, seriösare nivå, kanske du bestämmer dig för att avsluta historien. Eller så är du ute och svirar och dyker på en riktigt intressant person som bara sveper iväg med dig. Det är roligt, spännande och så glatt. Nyheter om dina barn kan också bli aktuella. Kanske får du ta hand om något brådskande ärende kring dem. Alternativt har de glädjande nyheter som gör att du får gå omkring och känna dig som stoltaste föräldern i världen. Det som sker nu är ett resultat av något du satte i rullning för ett halvår sedan.

Jungfrun-Sjätte huset

Ja, det lyckas ju onekligen på det där programmet, Biggest Looser. Om du speglar dig och irriterat nyper i en bilring eller två, kan den här fullmånen vara den avgörande knuffen som du behöver för att komma igång. Viktväktarna, detox-program och LCHF kan räkna med att få flera anmälningar än någonsin av personer med fullmånen i det sjätte huset. Hälsoaspekterna av att ta hand om sig kan inte ignoreras längre. Alternativt kanske din arbetsmiljö behöver sig en riktig rening. In med mer smarta lösningar på jobbet, möblera om kontorsrummet, sortera bland kundregistren och kom till ett avslut med vem och vilka du ska fortsätta att arbeta med. Ett viktigt arbets- eller hälsoprojekt som du startade för ett halvår sedan, kan nu komma till sitt avslut.

Lejonet-Sjunde huset

Det sjunde huset representerar äktenskap eller äktenskapsliknande, seriösa kärleksrelationer, men också partnerskap inom företagande. Relationer och samarbeten man har med t ex en agent eller advokat faller under detta hus. När fullmånen besöker det sjunde huset kanske det är dags att promenera nedför altargången eller att signera ett avtal om samarbete med en affärspartner. Hela utmaningen i situationen består i att hitta en balans mellan dina egna behov och sammanslagningen av dessa med en annan persons och/eller företags behov. Om ett förhållande inte hållit måttet, kan det bli tal om att komma till ett avslut för att få relationen att lyckas, alternativt att sätta stopp för en relation som inte längre bär frukt. Det steg du tar är avslutet på något du startade för ett halvår sedan. Kodordet som sammanfattar det som sker är ”nytänkande”.

Kräftan-Åttonde huset

Det åttonde huset representerar gemensamma tillgångar, känslor som lever under ytan, djupt rotade begär och behov. Fullmånen signalerar att något kulminerar när det gäller hur du ger dig själv trygghet. Äter du upp dina känslor i skafferiet när ingen ser? Är du den som går i din partners ledband eller har du satt dig i en skuld som börjar ge dig alltmer sömnlösa nätter? Håller hälsoproblem dig fången? Det är dags att rensa i denna röra. Fullmånen kan ge dig en chans att ta tag i känslor som du har svårt att kontrollera, en ekonomisk uppgörelse med en partner och/eller banken kan leda till helt nya, bättre förutsättningar. Hur andra använder dig som deras personliga snuttefilt kanske också är något som du nu behöver skaka av dig. Du har fullt tillräckligt att ta hand om dig själv. Operation personlig transformation kan nu nå sin kulmen. Helande står högst upp på din agenda. Du startade denna frigörelseprocess för cirka ett halvår sedan och nu är det dags att sätta punkt. Besök en läkare eller frigör känslor genom spirituella övningar. Våga testa okonventionella metoder för att må bättre.

Tvillingarna-Nionde huset

Nu är det dags att ta ett steg tillbaka. Du behöver få komma ner på marken och bara, tja, andas en stund. Det har snurrat på i en mycket rask takt. Att slå dig ned och läsa en bok av Deepak Chopra hade inte varit helt fel. Kanske reser du inom de kommande 10 dagarna. Eller börjar planera för en långresa. En fullmåne i det nionde huset signalerar att det är dags att komma till ett avslut vad gäller just ett projekt som har att göra med långa resor, utland/utlänningar, livsfilosofi och/eller undervisning och författande. Kanske får du ett erbjudande om att undervisa om allt det du vet. Eller kanske är det du som bestämmer dig för att sätta dig i skolbänken igen? Högre sanningar och nya perspektiv vill komma in i ditt liv och du kommer välkomna det.

Oxen-Tionde huset

Hoppsan, blev du just headhuntad för den där åtråvärda tjänsten som alla på ditt kontor eller i din bransch gått och drömt om? Fullmånen i ditt karriärshus kan mycket väl se till att det arbete du gjort de senaste sex månaderna nu verkligen bär frukt. Fullmånen kan ge dig en chans att visa vad du går för- lite av en upp-till-bevis situation kan uppstå på jobbet. Och allas ögon faller på dig. Något inom ditt arbete och din status tar slut, för att ersättas av något annat. Det kommer kännas skönt att få gå vidare. Nyheterna om nya möjligheter inom din karriär, eller att bara planera långsiktigt, kommer därför kännas som ett mycket välkommet avbrott. Det som sker nu är avslutet på något du startade för cirka ett halvår sedan.

Väduren-Elfte huset

Nu kommer du till en punkt då det är dags att mingla och ge sig ut tillsammans med mycket folk. Du inser kanske att du kan göra en hel del nytta för andra människor. Nätverk, organisationer, klubbar och föreningar poppar upp som svampar i jorden och de vill ha med dig på alla möjliga event. Kanske blir du inbjuden att tala på ett konvent, kanske behöver en god vän dina privata råd eller kanske är du initiativtagaren till ett nytt hett nätverk. Eller skriver du ett kontrakt med en ny samarbetspartner som öppnar helt nya sociala cirklar för dig? Du har många tillgångar som andra kan dra nytta av. Väldigt många andra. Det är dags att bli supersocial! Den här fullmånen är kulminationen av det du startade för cirka ett halvår sedan.

Fiskarna-Tolfte huset

Du kanske känner ett enormt behov av att få dra dig undan och bara vara du ett tag. Ett djupt personligt besked kan komma till dig. Du behöver landa och få komma i personligt inre lugn efter att ha tillgodosett yttre behov. Kanske överraskar du både dig själv och din omgivning med att säga ”Nej, tack, jag ska bara vila i helgen” när de frågar om du vill följa med på utflykter eller middagsbjudningar. Ditt inre och dina känslor står i centrum. Att ta tag i sådant som legat under ytan är viktigt för din personliga balans och lycka. Du kanske inte berättar för din omvärld exakt vad det handlar om då det känns ytterst privat. Nästan hemligt eller tabubelagt. Varför inte testa regressionsterapi eller healing nu? Du är redo att testa något nytt för att stärka dig själv. Den här fullmånen representerar avslutet på en resa du startade för cirka ett halvår sedan.

 1. Lena skriver:

  Hej Helena, Först måste jag säga att jag blir som lugnet själv, när jag lyssnar på din röst/ tarotläggningar – det har en viss effekt på mig. Du förklarar lugnt, stilla och andligt!
  Jag har två frågor, som jag hoppas att du hinner med att svara (förstår om det är många som skriver).
  Den första är: Jag har ascendenten i Lejonet och fullmånen är nu i Vattumannen – men jag undrar varför det står: ”Lejonet – sjunde huset”? Är det för att Lejonet är motsatsen till Vattumannen i zodiaken som detta ska påverka? Fullmånen infaller i sjunde huset i vattumannen i mitt personliga horoskop. Jag har även Venus i sjunde huset i Vattumannen mitt personliga horoskop. (Månen har jag i Skorpionen i mitt personliga horoskop och jag är född i Stenbockens tecken). Tack snälla om du ville svara på detta, för jag är en total ”Astronörd” och vill gärna veta så mycket som möjligt. Mvh, Lena

  1. Hej Lena,
   Fullmånen i Vattumannen lös upp Lejonets sjunde hus. Precis som ditt personliga horoskop så aktiverades alltså lejonets kärleksrelationer och partnerskap vid denna fullmåne.
   Tack för fina ord om videorna. Jag la precis upp kärleksvideon för augusti, passar ju bra med tanke på fullmånen ;-)
   https://youtu.be/EQCe5my7xKM

 2. Annonserna hamnar över vissa rubriker så man inte ser vilket tecken det gäller.

  1. Jag kan inte påverka annonserna men om du scrollar upp resp ned så ser du tecknen bra. Det gör jag på min mobil/dator och det fungerar. :-)

 3. Clara skriver:

  Vilket hus fallet Lejonet i?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..